Je droomhuis gevonden? Dit gaat er gebeuren

30 november 2023

Je droomhuis gevonden? Dit gaat er gebeuren

Je droomhuis gevonden? Dit gaat er gebeuren.

 

Yes! Het is je eindelijk gelukt, je hebt je droomhuis gevonden! Je hebt een bod uitgebracht en gelukkig is het geaccepteerd. Vanaf nu komt er een hoop op je af, er is namelijk veel te regelen. Wat moet je precies aanleveren en wat staat er te gebeuren? Je leest het hier.

Tekenen van het voorlopige koopcontract

Als jouw bod op je droomhuis is geaccepteerd, word je gebeld door je makelaar met het goede nieuws. Daarna is het zaak om het voorlopige koopcontract te tekenen, zodat er is vastgelegd dat jij het huis koopt. Je ontvangt het voorlopige koopcontract in de meeste gevallen van de verkopende partij. Het is belangrijk om dit document goed door te nemen en te controleren. Staan alle voorwaarden erin die jij hebt gesteld? Na het tekenen van het voorlopige koopcontract, heb je nog 3 dagen om alsnog af te zien van de koop zonder een reden op te geven.

Je hypotheek aanvragen

Dit is voor veel starters een spannend onderdeel van de aankoop van een woning. Hoogstwaarschijnlijk heb je voor het bieden al contact gehad met een hypotheekadviseur omje hypotheek te berekenen. De hoogte van je hypotheek is onder andere afhankelijk van je salaris, studieschuld en eigen vermogen. Neem contact op met een Beëdigd Makelaar in Hypotheken om nu in kaart te brengen welk type hypotheek bij je past. De Beëdigd Makelaar in Hypotheken kan je ook meer vertellen over welke geldverstrekker interessant is om de hypotheek bij af te sluiten. De Beëdigd Makelaar in Hypotheken adviseert je ook over de af te sluiten verzekeringen, vraag hiervoor naar de mogelijkheden. Zo word jij ontzorgd, wel zo fijn.


Eventueel een bouwkundige keuring

Het is vervelend om na je verhuizing erachter te komen dat je woning onverwacht niet in goede staat is. Daarom bestaat er een bouwkundige keuring. Een expert gaat naar jouw toekomstige woning en kijkt naar eventuele bouwkundige mankementen. Denk hierbij aan de fundering, de leidingen, de riolering en de staat van vloeren en muren. Het is niet verplicht om een bouwkundige keuring uit te laten voeren, maar het wordt wel aangeraden. Zo woon je na de verhuizing extra fijn en weet je waar het eventueel aan schort.

Naar de notaris voor het definitieve koopcontract

Het is tijd om naar de notaris te gaan en de koop van je woning officieel te maken! Bij de notaris onderteken je 2 verschillende documenten, de overdacht akte en de hypotheekakte. De notaris loopt met jou de documenten door en geeft je aanvullende informatie. Als alles doorgenomen is, zet je je handtekening en is de woning officieel van jou.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw droomhuis?

Ben je nog aan het zoeken naar jouw droomhuis en ben je benieuwd wat de financiële mogelijkheden zijn? Maak dan gratis en vrijblijvend een afspraak met een Beëdigd Makelaar in Hypotheken bij jou in de buurt.