Nieuws

Op woensdag 25 september 2013 zijn er wederom 4 nieuwe leden beëdigd als makelaar in hypotheken. Deze plechtigheid vond plaats in De Markies in Woerden. Wij zijn blij hen als nieuw lid te verwelkomen. Het gaat om: Mw. Verhoek, Mw. Kok, de heer Snoeck en de heer Putman.

  

  

  

  

  

  

Op maandag 27 mei 2013 is het genootschap bij elkaar geweest voor een ALV op het landgoed De Salentein waarna een boeiende lezing door Professor Peter Boelhouwer (hoogleraar Woningmarkt) werd gegeven (zie bovenste foto's).  

Aansluitend werd een nieuw lid beëdigd tot Makelaar in Hypotheken: de heer Raymond Imbens.

   

      

      

      

      

      

Tijdens de laatste ledenvergadering van GMH is besloten een denktank te formeren om te brainstormen over actuele vraagstukken in de hypotheekmarkt en de woningmarkt. Deze denktank bestaat uit de leden: Walter v d Boor, Ed Janson, Cas Luijben, Jaap Ridderhof, Rick Schuerhoff, en Baldwin Stuwel. Onze sparring partner is Prof.Dr Peter Boelhouwer

Het  eerste resultaat van de denktank betrof de het handhaven van de NHG-grens op E 350.000,-- en verlenging van de periode tot 1 juli 2012. Ons Genootschap heeft de aanbevelingen vervat in een brief aan de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Wij prijzen ons gelukkig dat onze wensen, althans voorlopig, gehonoreerd zijn.

De tweede serie aanbevelingen betreft de huidige woning- en hypotheekmarkt. In een nieuw advies aan de Tweede Kamer der Staten-Generaal gaat het GMH in op de manier waarop de hypotheekrente aftrek kan worden beperkt en de woningmarkt kan worden bevorderd. Onze brief bevat 5 aanbevelingen die zijn te raadplegen: De brief kunt u hier bekijken (PDF).

Onlangs hebben wij als GMH-bestuur een brandbrief geschreven over de NHG-verlaging per 1-1-2012 aan alle leden van de Tweede Kamer en ervoor gezorgd dat deze brief in hun persoonlijke postvak terecht zou komen. De reactie treft u aan in bijlage maar zoals u uit de media heeft kunen vernemen heeft deze brief mogelijk bijgedragen aan de uitstel van de verlaging van de NHG. Wij zijn voorlopig tevreden met de uitslag. De brief kunt u hier bekijken (PDF).

 

Disclaimer | Copyright 2009 - Alle rechten voorbehouden